През месец март в бюрата по труда са регистрирани 150 000

...
През месец март в бюрата по труда са регистрирани 150 000
Коментари Харесай

150 000 се регистрираха в бюрата по труда през март

През месец март в бюрата по труда са регистрирани 150 000 души. Лидия и Никола са част от статистиката. Лидия има бакалавърска степен по стопанска система и бизнес администрация, а Никола  е завършил средно обучение.

Лидия чака към 1500 лева нето възнаграждение, а на Димитър са му нужни към 1600 лева, с цел да се оправя.

Лидия е съкратена поради понижения размер на работа. Не губи мотивация и е твърдо решена да продължи да работи в областта на стопанската система.

 
Очаквам естествени оферти. Искам да работя това, което съм приключила. Последния месец съм се заглеждала в обявите по интернет, само че не открих нищо уместно и взех решение да опитвам посредством организацията по заетостта.
Лидия Цветкова
По принцип като за начало без значение каква работа. Понеже имам и заеми, които заплащам и по тази причина.
Димитър Николов

Най-много свободни работни места има в сферите на хотелиерството и ресторантьорството както и преработващата индустрия. Следвани от държавно ръководство, търговия и селско стопанство. Това демонстрират данните на Агенцията по заетостта.

„ Пазарът на труда в действителност се развива удобно, тъй като бизнесът продължава да търси фрагменти “, споделя Кремена Калчева, основен шеф в Агенцията по заетостта.

В началото на пролетно-летния сезон има повече благоприятни условия за работа от сезонен темперамент. Работни места има, само че не на всички места.

 
Слабостите са по-скоро в районен и отраслов аспект. Не е загадка, че Софийска, Пловдивска, към този момент и Стара Загора и някои други райони в страната, които се нуждаят от повече работна мощ в сравнение с има сега налична за живеещите там. Важното несъмнено е опитът, квалификацията, образованието преди всичко, което има обособеният човек.
Кремена Калчева, основен шеф в Агенцията по заетостта

Днес Лидия нямаше шанс в търсенето на нова работа. Но продължава да търси. През последния месеца в бюрата по труда са декларирани 17 189 свободни работни места.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР